Leeuwenhoeve Zoetermeer

Projectinformatie

Project Leeuwenhoeve Zegwaartseweg (verwacht)
Locatie Zoetermeer

Aan de Zegwaartseweg 96 stonden tot voor kort de restanten van wat eens de Leeuwenhoeve was; één van de oudste boerderijen van Zoetermeer. Er ligt een ambitieus plan om de monumentale schuur in oude luister te herbouwen en het omliggende gebied te herontwikkelen. Op het gehele terrein laten we de oude uitstraling van het boerenerf terugkomen met de Leeuwenhoeve als 'eyecatcher'. Het doodlopende erf is te bereiken via een bruggetje vanaf de Zegwaartseweg.

Tussen de bebouwing is er een grote collectieve groene ruimte die wordt ingericht als een kindvriendelijke natuurtuin met de sfeer van een boomgaard. De Leeuwenhoeve wordt herbouwd tot drie bijzondere woningen. Het boerenerf bestaat voor de rest uit een twee-onder-een-kapwoning, een drie-onder-een-kapwoning en een vijf-onder-een-kapwoning. Aan de Zegwaartsewetering bevinden zich nog vier bijzondere dijkwoningen.

Naar verwachting gaan de woningen in het voorjaar / begin zomer van 2020 in de verkoop. De start bouw staat gepland voor het vierde kwartaal 2020.

Kijk voor meer informatie op: https://www.funda.nl/nieuwbouw/zoetermeer/project-41893752-leeuwenhoeve-...