Een kijkje bij de Familie van Bree

Nieuwe 'noabers' in Hooglanderveen

Frits en Hetty van Bree wonen in een mooiGROOThuis in Hooglanderveen, een paar kilometer verwijderd van hun vorige woning. “We wilden graag een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Onze ervaring is dat dit vaak kleine hokjes worden. En als je ze wel groter wilt, moet je ruimte inleveren voor wat betreft het woongedeelte. En dat wilden we per definitie niet. Maar dit huis heeft alles wat we wilden.”

De bijkeuken hebben ze laten vervallen, waardoor een extra ruime keuken is gecreëerd die direct in verbinding staat met de woonkamer. Vanuit de woonkamer, keuken en slaapkamer kunnen ze de patiotuin in. “We genieten er elke dag weer van.” Boven heeft Frits zijn eigen kantoor, of zoals hij het zelf noemt ‘zijn mancave’. “Het is er lekker ruim en licht dankzij de dakkapel. Bovendien is het er erg rustig. Een heel fijne werkplek.” De andere ruimtes boven en de badkamer worden gebruikt door de kleinkinderen wanneer ze komen logeren.

De bouw van hun nieuwe woning volgde het stel op de voet. “We reden regelmatig even langs en we werden altijd netjes ontvangen. Wat ons bovendien opviel, is dat de bouw er altijd heel netjes uitzag. Geen rondslingerend afval en elke middag voordat de bouwplaatsmedewerkers de bouw verlieten, stond alles weer netjes klaar voor de volgende dag. Wel moesten we af en toe de ondertiteling aanzetten”, vertelt Frits lachend. “Wij kennen al die Twentse woorden niet. Maar we leren snel. Zo weten we nu wel wat ‘noaberschap’ is.”