Een kijkje bij de Familie Swaters

Een nieuwbouwwoning waarin je je meteen thuis voelt

“We voelden ons meteen thuis in deze woning. Vanaf dag 1. Dat is best bijzonder voor een nieuwbouwwoning. Een groot compliment dan ook richting Groothuis Wonen”, vertelt Jan Swaters. Hij en zijn vrouw Margret betrokken begin 2013 hun nieuwe woning in Losser.

De woning is gebaseerd op de woonstijl brandes. Voor extra opties hebben ze nauwelijks gekozen. “Dat was niet nodig”, geeft Margret aan. “De woning is van zichzelf erg ruim. Zo is hij zeven meter breed, in plaats van de meer gebruikelijke zes meter. Bovendien zijn de ruimtes erg praktisch ingedeeld waardoor je ze optimaal kunt benutten. Elk hoekje is effectief. En wat moeten wij met nog meer ruimte? De kinderen zijn bijna allemaal het huis uit en wij worden ouder. Je moet het ook allemaal maar schoonhouden.”

Jan en Margret benadrukken de goede service van Groothuis Wonen, ook na oplevering. “Als er iets is met onze woning, sturen we een e-mail naar de servicedienst. We krijgen sowieso de volgende dag, maar vaak nog dezelfde dag reactie. Uiteraard zit er geen levenslange garantie op de woning; dat is logisch. Maar wat er ook is; het wordt altijd keurig opgelost. Vaak binnen een week en exact op het tijdstip dat is afgesproken.”

Wat Jan en Margret verraste was de bouwsnelheid. “Voor we het wisten, hadden we de sleutel in handen.” Het resultaat is volgens de trotse bewoners ‘echt een plaatje’. Zelfs op het bureaublad van hun laptop prijkt een foto van hun nieuwe huis. “Het gebeurt echt regelmatig dat voetgangers ons huis voorbij lopen en vervolgens teruglopen om nog eens goed te kijken. Dat is toch geweldig?”