Een kijkje bij de Familie Steenkamp

De keuze voor Groothuis Wonen was niet moeilijk, aldus Erwin: “Groothuis Wonen staat bekend om degelijke, goede woningen. Mijn ouders wonen ook in een mooiGROOThuis en die zijn daar heel tevreden over. Wij vonden het heel fijn dat er verschillende mogelijkheden waren qua bouw. Daarin is Groothuis Wonen heel flexibel. We zijn op een hele goede manier geholpen. Ik wist bijvoorbeeld precies waar ik welke kabels wilde hebben en dat kon allemaal.”

Uitzoeken van kleuren en materialen

Irene verzorgde de inrichting. “Voordat ik definitieve keuzes maakte, heb ik veel inspiratie opgedaan. Bijvoorbeeld in woonwinkels en op internet. Omdat we een woning in jaren ’30 stijl hebben, wilde ik de materialen en kleuren hier ook graag op uitkiezen. Een mooi voorbeeld zijn de ‘en-suite-deuren’ die helemaal in de stijl passen en zorgen voor een mooie, sfeervolle verdeling van de ruimte. De houtkachel die we hebben, waarvoor Groothuis Wonen tijdens de bouw al een rookkanaal heeft gemaakt, zorgt voor extra sfeer.”

Tips wat betreft licht in de woning

De kinderen mochten zelf de kleuren van hun kamers bepalen. “We zijn dan ook samen met hen op pad gegaan”, vertelt Irene. “Bij bouwmarkten kun je gewoon kleurstalen meenemen, dus je ziet dan thuis meteen of het matcht of niet. Het is goed om van tevoren te bedenken hoe het eruitziet als de zon erop staat en wat er gebeurt als er geen licht door het raam komt. Wat we hebben ontdekt is dat het niet zo handig is om vooraf al lampen te kopen. Een lamp kan namelijk ook té groot zijn. Het leek ons enig om twee grote lampen boven de tafel te hebben, maar dat werd toch wel heel vol. Stoeien met kleine accenten kan pas als je echt in het huis bent; dat kun je niet vooraf bedenken.”