Een kijkje bij de Familie Klein Brinke

'We zijn ontzettend blij met onze ruime leefkeuken'

Martijn en Aurea wonen in een mooiGROOThuis in Ruurlo. Ze kozen voor een twee-onder-één-kapwoning, type Brandes. “Groothuis Wonen presenteerde hier tijdens een infoavond diverse woonstijlen. Wij zijn er naartoe gegaan omdat we diverse bestaande woningen hadden bezocht, maar deze niet voldeden aan onze wensen en eisen. Groothuis Wonen als bedrijf sprak ons aan, maar onze woonstijl zat er niet bij. Totdat we in Vroomshoop een project zagen van Groothuis waarover we meteen enthousiast waren. We hebben gevraagd of ze die woonstijl ook in Ruurlo konden bouwen. En dat kon!”

Daarmee waren Martijn en Aurea de trendsetters voor de hele straat. “De andere woningen worden namelijk ook in Brandes-stijl uitgevoerd.” De voordelen van hun woning? “Behalve de stijl is ook de ruimte een groot pluspunt. We hebben gekozen voor een uitbouw van 2.40 meter aan de achterzijde, waardoor er een heel ruime leefkeuken is ontstaan. Ook hebben we twee dakkapellen laten plaatsen, waardoor we twee slaapkamers konden creëren op zolder.” Ze zijn erg blij dat ze meteen voor deze extra opties hebben gekozen. “Daardoor is het meteen af. Bovendien is het veel goedkoper dan wanneer je later alsnog voor een uitbouw of dakkapel kiest.”

De buren met wie ze samen hebben gebouwd, kenden Martijn en Aurea vooraf niet. “Samen zijn we ervoor gegaan. De makelaar bracht ons met elkaar in contact en daar zijn we erg blij om. Over de keuzes zoals de uitbouw en ook de kleur van de steen en dakpannen waren we het snel eens.”

De bouw verliep erg soepel. “Mijn vader ging elke dag kijken. Hij was in feite onze opzichter”, geeft Martijn aan. “Hij werd altijd netjes te woord gestaan door de mensen op de bouw. Uiteraard mocht hij niet zomaar de woning in. Dit in verband met de veiligheid. En dat is natuurlijk logisch!” Ook over de serviceperiode na oplevering zijn Martijn en Aurea erg tevreden. “We ontdekten nog een paar kleine gebreken, maar die werden keurig netjes opgelost.”