Vanuit een chique wijk naar een flexibel in te delen woning in een sociale buurt

13 feb 2019

Interview met toekomstig bewoner Bart Zwiep

Bert Zwiep en zijn man Matthijs van Toor wonen nu nog in Doorn, op zo’n 10 minuten van Maarsbergen, in een fijn huis aan de rand van bos. Toch besloten ze hun huidige woonplek te verruilen voor een van de 14 nieuwbouwwoningen in De Marezhof in Maarsbergen. Bert vertelt graag over die beslissing:

“We hebben hier in Doorn vier jaar geleden een oude woning gekocht en helemaal gestript en opgeknapt. Het is een prachtige, bosrijke buurt. We lopen vanuit onze wijk met onze twee Engelse Cocker Spaniels zó het bos in. Doorn ligt net als Maarsbergen in de bijzonder groene gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een fijne gemeente om te wonen."

Keuze voor De Marezhof

"Toen we overwogen opnieuw om ons heen te kijken, hebben we eerst ons huis laten taxeren. We ontdekten dat de prijs in de afgelopen vier jaar flink was gestegen. Er zou bij verkoop voldoende ruimte zijn om ergens anders helemaal opnieuw te beginnen. We zijn dus op zoek gegaan naar een andere woning. Daarbij ging de voorkeur uit naar een nieuwbouwwoning, maar wel met de mogelijkheid om deze helemaal naar onze zin aan te passen en in te richten. Voorwaarde was ook dat het huis in een leuke, sociaal actieve wijk moest staan. We hebben best lang rondgekeken, tot helemaal in de regio Arnhem. Maar uiteindelijk is de keuze op Marezhof gevallen. Vlak in de buurt dus!"

"De bouw van ons nieuwe huis is nog niet eens begonnen en nu al voelen we betrokkenheid met onze toekomstige buurtbewoners. De ontwikkelaar werkt daar actief aan mee. Je weet wat er verkocht wordt, en de buurt organiseert jaarlijks een feest om de bewoners al vroegtijdig bij elkaar te brengen."

'Groothuis denkt écht met ons mee'

"Ook belangrijk voor ons positieve gevoel is de enthousiaste aannemer. Bij Groothuis denken ze echt met je mee. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze zoeken het voor je uit. De bouw gaat heel snel, want ze beginnen in april en het huis wordt al in oktober opgeleverd. Daarbij hebben we veel opties bij de inrichting en gebruiken ze hoogwaardige materialen. Je kunt bijvoorbeeld aan de achterzijde kiezen voor enkele deuren, dubbele deuren of een schuifpui, en het is allemaal van uitstekende, zware kwaliteit."

"Het zijn bovendien mooie woningen. Wij kozen voor het type Groenesteyn, een woning met geel-witte steen. Ons huis staat op een perceel een beetje achterin, aan de rand van de wijk, waardoor we in de tuin veel privacy hebben."

Volop mogelijkheden

"Qua ruimte gaan we er niet op achteruit, want we hebben met 700m2 een flink perceel. En met de auto ben je met drie minuten in het bos. Ook het Leersumse Veld is vlak bij, dus er zijn genoeg mogelijkheden om te wandelen met de honden. Zelf houd ik van wielrennen en mijn man loopt hard. Dat is hier allemaal goed te doen."

"We hebben nét de verkoopakte van ons huidige huis getekend, dus het gaat allemaal zeker lukken. We zien er echt naar uit om onze nieuwe woning te betrekken."

Bekijk de laatste beschikbare woningen in De Marezhof