Van oud sportpark naar woningbouw én kunstgrasvelden in Angeren

06 jun 2019

Sportpark De Poel in Angeren gaat op de schop. De herinrichting en uitbreiding van het sportpark gaat gepaard met woningbouw. Medio 2020 bouwen we er 39 nieuwbouwwoningen grenzend aan de sportvelden. Verder komen er al volgend jaar twee kunstgrasvelden waarvan er één geschikt is voor handbaltrainingen. De entree en tribune worden verplaatst en er komen twee kleedkamers bij. De ontwikkeling van het plan met daarin de aanleg van de kunstgrasvelden en woningbouw is in onze handen.

Herinrichting sportpark

De gemeente Lingewaard is blij met de herinrichting van het sportpark en de bouw van de woningen, laat een gemeentewoordvoerster weten. “Afgelopen 30 april hebben we een inloopavond over de plannen voor de herontwikkeling georganiseerd. Omwonenden maakten deze avond kennis met het plan. Op dit moment verwerken we de opmerkingen van de informatieavond in de stedenbouwkundige schets. Zodra deze schets af is, wordt deze verwerkt in een bestemmingsplan en start de bestemmingsplanprocedure.”

Alle ruimte voor divers woningbouwplan

Met de herontwikkeling van sportpark De Poel biedt de gemeente ruimte voor woningbouw in de kern Angeren. Bij extra woningen en dus mensen is niet alleen de voetbalclub gebaat, maar ook de scholen, de winkels en de handbalvereniging. Het is een win-win situatie. Angeren schreeuwt om woningbouw, vooral voor starters. De inbreiding van het voorlopige woningbouwgedeelte bestaat op dit moment uit 39 woningen waarvan starterswoningen (rijwoningen), twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en patiowoningen.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit plan en op de hoogte gehouden worden van de vervolgstappen? Klik hier om naar de projectsite te gaan.