Slimme en toekomstgerichte woning krijgt steeds meer vorm

09 mrt 2020

Grote stappen zijn gezet in de bouw van onze moderne CIAM woning. Na het plaatsen van de betonnen prefab wanden krijgt de woning steeds meer vorm. Het wordt een woning met daarin onderhoudsvriendelijke materialen en energie-evenwichtige maatregelen. De nieuwbouwwoning in plan H2O in Doetinchem moet hiermee volledig klaar zijn voor de toekomst. Het gaat om de CIAM woning uit de mooiGROOThuis koker met een moderne strakke uitstraling.

Innovatief duurzaam systeem

In de woning wordt gebruikt gemaakt van een thermische ‘water-water-warmtepomp’ met een waterzak van zo’n vier bij zes meter in de kruipruimte. In deze waterzak wordt energie opgeslagen die wordt opgewekt vanuit de zonnecollectoren op het platte dak. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het zeer stil is en er dus geen overlast is voor de bewoners. Daarnaast wordt dit systeem het eerste jaar gemonitord op het gebruik en verbruik en op basis daarvan wordt waar nodig bijgestuurd. De vloeren hebben een isolatiewaarde van RC=5,0 wat ruim voldoende is voor een aangenaam leefklimaat. Ook bijzonder is de hoge isolatiewaarde van het dak met RC=8,0.

Slim materiaalgebruik

In de woning wordt gebruik gemaakt van onderhoudsvriendelijke materialen als trespa gevelbekleding en gevelstenen. Voor de begane grondvloer, de verdiepingsvloer, het dak en de dragende wanden worden afgewerkte prefab betonnen elementen toegepast, zodat ze minimaal afgewerkt hoeven te worden op de bouwplaats.

Woonconcept mooiGROOThuis

Het concept mooiGROOThuis leent zich uitstekend voor het snel fabriceren en bouwen van deze woning vanwege de 3D modulatie die standaard wordt gehanteerd. Bij Groothuis Wonen wordt ontzettend uitgekeken naar het uiteindelijke resultaat met daarin alle woonwensen van de koper vertaald.