Nieuwste type woning Sustainer Homes opgeleverd in Hoogeveen

14 nov 2019

Het is nog maar zes weken geleden dat we bij Groothuis Wonen de eerste freespakketten van Sustainer Homes geleverd gekregen. Twee weken geleden werden de zes woonunits al op zijn plaats gehesen en vandaag was de oplevering van de 100 procent circulaire woning in Hoogeveen. Een mooi moment voor koper Gerard Fidom en zijn dochters. Gerard vertelt: “Het was heel leuk om te zien hoe de zes units op ons kavel werden geplaatst. Het is een groot voordeel dat deze Sustainer Homes snel en licht zijn en daarom efficiënt in elkaar gezet worden in een hal. Wij zijn trots dat we de eersten zijn die in dit type woning gaan wonen en laten dit ook graag zien aan wie daarin geïnteresseerd is.”

Volop mogelijkheden voor de toekomst

“We hebben heel bewust gekozen voor een duurzame/circulaire woning. Onze levensstijl is zo energieneutraal mogelijk. Dit nieuwe type toekomstgerichte woning past heel mooi op deze prachtige plek aan het water. Naast het duurzame karakter is deze woning zeer snel gebouwd. Ook dat is een groot voordeel. Ik denk dat er in de toekomst mogelijkheden zijn om nog meer prefab te fabriceren alvorens de woning wordt geplaatst.”

Nieuw type woning

De woning die gebouwd is, is het nieuwste type van Sustainer Homes. “Het was best even schakelen in de voorbereidingsfase, omdat er nieuwe tekeningen gemaakt moesten worden. De betrokkenheid bij de bouw en het contact hebben we als positief ervaren, maar omdat het toch een nieuw type is, loop je soms tegen ‘kinderziektes’ aan”, aldus Gerard.

Tijd om de woning eigen te maken

“Nu de woning staat en de opleverpunten worden aangepakt kunnen we aan de slag met bijvoorbeeld de vloeren en de keuken. Daarna moet natuurlijk de tuin aangepakt worden. Dat wordt nog een hele klus, want we hebben een kavel van 1000 vierkante meter, terwijl de woning maar 100 vierkante meter groot is. We hebben gelukkig de hele winter om hier rustig over na te denken in deze duurzame fijne woning.”

Benieuwd hoe het proces van een Sustainer Home in zijn werk gaat? Klik dan hier.

V.l.n.r. Marco van Os (Groothuis Wonen), Evelien Fidom, Gerard Fidom, Marloes Fidom, Renée Salemans (Sustainer Homes)

Plaatsen Sustainer Home in één dag