Als partner van Sustainer Homes aan de slag met energieneutrale houten woningen

10 okt 2019

Wonen in een super duurzaam huis volledig naar jouw wensen, budget en op jouw droomlocatie; dat is wonen in een Sustainer Home. Groothuis Wonen is bouwpartner geworden van Sustainer Homes. Dit betekent dat we begeleiding bieden aan kopers in het bouwproces en de woning realiseren.

Bouwen op basis van intelligent systeem

De manier van bouwen is nieuw. De architecten van Sustainer Homes werken met een parametrisch ontwerpsysteem waarmee je in het ontwerptraject altijd de juiste maatvoering hebt en de woning direct gecheckt wordt volgens bouwbesluit. Als basis maken we gebruik van milieuvriendelijke en gezonde materialen en duurzame installatietechniek. Elke woning bestaat uit CNC-gefreesde houten onderdelen. Dit betekent dat alles op de millimeter nauwkeurig gezaagd is en alles naadloos in elkaar past.

Hoe werkt het?

Als koper ontwerp je samen met de architecten van Sustainer Homes je woning zoals jij het wilt. Dit ontwerp wordt in een intelligent softwarepakket geladen en vertaald in een soort ikea-bouwpakket wat door de frezerij precies op maat wordt geleverd. In onze geconditioneerde timmerhallen bouwen we de woning helemaal op in losse modules. Als alles klaar is worden de modules naar de bouwplaats getransporteerd waar wij deze op betonnen poeren monteren. Deze poeren hebben we hiervoor al in het werk aangebracht. Op locatie worden de units gekoppeld en de installaties afgemonteerd. Zo wordt een woning in slechts twee weken op locatie compleet opgebouwd.

Nieuwe technologieën en natuurlijke materialen

Elke Sustainer Home is energieneutraal en standaard voorzien van zonnepanelen. In de woning heb je het binnenklimaat en je energierekening in eigen hand door de luchtdichte constructie, in combinatie met mechanische ventilatie en warmteterugwinning. Zo maken de nieuwste technologieën het mogelijk om met natuurlijke materialen, moderne woningen van hoge kwaliteit te realiseren.

Meer informatie

Wil je meer weten over Sustainer Homes? Kijk dan eens op www.sustainerhomes.nl.

Voorbeelden van woningen Sustainer Homes